Niewe betoverende lichtinstallaties

Fonkelende lichtinstallaties plaatsen Winterpret in een nieuw, innovatief daglicht.

De Lichtzuilen op het Sint-Katelijneplein

Bij koud weer doet het licht dat de ijskristallen in de lucht doorklieft vreemde glinsterende zuilen ontstaan die in de nachtelijke hemel naar de sterren reiken. Op dat zeldzame en fascinerende atmosferisch natuurverschijnsel zijn de Lichtzuilen geïnspireerd. Op het mooie Sint-Katelijneplein doen hun vormen en bewegingen denken aan het noorderlicht.

Elke zuil heeft zijn eigen lichteffecten. Door er mee in interactie te treden, creëren de bezoekers telkens weer andere vormen. Wanneer alle zuilen tegelijk worden geactiveerd, ontstaan golven van licht die het prachtige plein helemaal zullen verlichten, tot aan de spits van de kerk, waardoor de weelderige architectuur optimaal tot haar recht komt.

Deze originele en interactieve nieuwe belevenis is een creatie van MagicStreet 2017www.magicstreet.be

Fonkelende bloemen

De Alumine is een tere plant die zijn stengels opwaarts naar de hemel richt, op zoek naar licht. Hij ontvouwt zijn talloze meeldraden in de lucht, die zachtjes krullen onder de warmte van de zon en zo een luchtige, pure bloem vormen.

’s Nachts toont de Alumine zijn fascinerend mooie kleuren met hun wisselend schijnsel en biedt ons zijn zachte stralen om ons aan te warmen.

Deze fonkelende bloemen zullen de Vismarkt opvrolijken, die met haar betoverende lichtgloed een niet te missen etappe van het parcours vormt.

Deze installatie is een creatie van TILT,  www.t-i-l-t.com

De Alumine
De Alumine

Wish Tree

De Wish Tree is een hedendaagse versie van een wensboom. Het is een installatie waar mensen actief bij betrokken worden: aan de voet van de sculptuur brengen ze samen wat tijd door en schrijven ze hun wensen neer voor wie dan ook – gezinsleden of de hele mensheid.

Het kunstwerk is voor iedereen toegankelijk: met de zaklamp van je mobiele telefoon kun je immers iets neerschrijven op de fosforescerende tablets.
Na 10 minuten verdwijnt de wens weer en is de tablet opnieuw bruikbaar. Deel je wensen in het licht!

Een realisatie van Pitaya, een ontwerpstudio uit Lyon opgericht door David Lesort en Arnaud Giroud

Wish Tree

Wish Tree 02
Wish Tree 03

Andere informatie

Kerstmis in de Kathedralen

The Maze en de verlichte winkels

De Showcase