De showcase, een fantastisch moment om samen van te genieten !

In 2016 werd een onvergetelijk moment een absolute topper van Winterpret: de showcase van de Grote Markt. Overtuigd door dit overweldigend succes zal de Stad Brussel opnieuw EEN GRATIS MUZIEKEVENEMENT ORGANISEREN OP DINSDAG 19 DECEMBER.

Dit jaar zullen niet één maar twee artiesten ter gelegenheid van Winterpret de mooiste grote markt van de wereld laten trillen van muziekemoties: de Franse artiest Petit Biscuit en de Belgische artiest Henri PFR zullen vanop het balkon van het Stadhuis de ene hit na de andere op het publiek loslaten. Een buitengewone scène voor deze jonge artiesten en een feestelijk, supersympathiek en gratis muziekmoment voor alle Brusselaars en toeristen uit alle hoeken van de wereld !

Op 19 december, om 19 u stipt, zal Petit Biscuit de festiviteiten openen met zijn meeslepende composities. Na een korte plaatswissel op het balkon komt Henri PFR tot 20.30 u alles in vuur en vlam zetten met zijn absolute hits.

Daarna kan het publiek tot 22 u volop genieten van de diverse attracties en feeërieke ontmoetingsplaatsen van Winterpret.

Alle praktische info over dit evenement zal op een latere datum worden meegedeeld.

En dankzij de steun van onze trouwe partners Radio Contact, PLUG RTL en MNM zullen Henri PFR en Petit Biscuit de Stad Brussel ook ver buiten onze grenzen laten stralen!

Showcase
Showcase

Petit Biscuit

Onlangs verscheen op 10 november het eerste album “Presence” van dit Franse electro-wonderkind. Hij versmelt vanzelf ambient, techno, house en music trap, klassieke composities en modernistische arrangementen. Dit is een rasecht raak opus, persoonlijk en vindingrijk, dat wordt gedragen door zijn “Sunset Lover” song die al meer dan 350 miljoen streams telt.

De artiest remixt zijn muzikale cultuur op ultramoderne plug-ins en hij nodigt Lido, Panama of Bipolar Sunshine uit om zijn producties te verrijken.
Naast de muziekbeoefening komt hier ook de wetenschap van het componeren zelf aan bod, zoals blijkt met “Waterfall”, zijn nieuwste single.

Petit Biscuit verovert de internationale scène stormenderhand, met een tournee van een aantal Zeniths in Frankrijk en drie tournees in de Verenigde Staten, allemaal in uitverkochte zalen.
Meer nog, de artiest staat aan het hoofd van zijn eigen label (Petit Biscuit Music), zodat hij niet alleen auteur, componist, vertolker is, maar ook producer.

Petit Biscuit logo
Petit Biscuit

Henri PFR

Op 22-jarige leeftijd is Henri PFR zonder twijfel de nieuwe sensatie van de Belgische techno-scene. Zijn eerste “Summer Memories” mixtape was een megasucces op het Net en dat meteen de aandacht heeft getrokken van Armin Van Buuren (label Armada) met wie de jonge Belg heeft getekend voor zijn eerste twee singles. Al gauw ontpopte Henri PFR zich tot een hitmachine, met songs die bij de eerste klanken al in de oren blijven hangen.

Na een samenwerking met de Duitse producer Robin Schulz katapulteert de titel “Until the End” die hij met Sony Music uitbrengt, hem naar de top van de charts waar hij maandenlang blijft triomferen. Resultaat: zijn eerste platina plaat.
Daarna gaat alles razendsnel. In maart laat hij een barstensvolle AB uit zijn dak gaan en volgen er performances in de grootste festivals, van het Ultra Music Festival tot Lollapalooza, via de mainstage van Tomorrowland.

Tegenwoordig wil iedereen over tal wereld Henri PFR voor optredens en op het net behaalt hij kolossale cijfers: bijna 100 miljoen vues op YouTube, meer dan 25 miljoen beluisteringen op Spotify en 16 miljoen beluisteringen in 1 jaar tijd op Soundcloud. Met zijn natuurlijke spontaniteit en vriendelijkheid zet deze componist en producer zijn weg voort en levert hij ondertussen weergaloze electrosets voor een almaar groeiend publiek.

Henri PFR – Until The End (Feat. Raphaella) ft. Raphaella – https://youtu.be/SVa2doA-p4Q
Nieuwste Single: Henri PFR & Romeo Blanco – In The Mood (Feat Veronica)
https://youtu.be/FhlA5CvylHkhttp://www.facebook.com/HenriPfr
https://www.instagram.com/henripfr/

Henri PFR logo
Henri PFR

Andere informatie

Betoverende lichtinstallaties

Pompeï – Een unieke tentoonstelling aan de Beurs

The Maze en de verlichte winkels