Monumentale maansculptuur van Luke Jerram

Sinds het begin van de geschiedenis van de mensheid inspireert de maan kunstenaars van over de hele wereld en fascineert ze alle beschavingen. MUSEUM OF THE MOON houdt het midden tussen een kunstwerk en een plastische hemelinstallatie. Het object zweeft pal boven het binnenplein van het Stadhuis van Brussel, als een dialoog tussen de hemelse aanschouwing en het historisch erfgoed.

De Britse beeldende kunstenaar LUKE JERRAM creëerde een maan van zeven meter diameter, een met helium gevulde sculptuur, van binnenuit verlicht met ongelooflijk veel oog voor detail dankzij beelden van de NASA op een schaal van zo’n 1.500.000. Elke centimeter van de sculptuur vertegenwoordigt 5 km van het maanoppervlak.

“Museum of the Moon” is een creatie van Luke Jerram – www.lukejerram.com

Museum of the Moon verenigt een aantal creatieve organisaties, bijeengebracht door Luke Jerram en het Norfolk & Norwich Festival: At-Bristol, Bristol International Balloon Fiesta, Brighton Festival, Lakes Alive, Provinciaal Domein Dommelhof, Greenwich & Docklands International Festival, Without Walls en het Festival des Tombées de la Nuit in Rennes.

Praktische informatie

Prijs : Gratis
Adres : Grote Markt, 8 – 1000 Brussel
Siteweb: www.my-moon.org

Openingsuren : van 17 u. tot 22 u.

Video

Museum of the Moon
Museum of the Moon

Andere informatie

Feestelijke lichtstoet

Betoverende lichtinstallaties

The Maze en de verlichte winkels