Feestelijk verlichte winkels

Van 22 november 2017 tot 7 januari 2018, onder de impuls van Schepen van Economische Zaken Marion Lemesre, beleven we de vijfde editie van ‘Feestelijk verlichte winkels’ in de Stad Brussel. Het is een unieke kans om kennis te maken met de nieuwste lichtcreaties van ontwerpers uit het buitenland.

Slingers, luchters en andere lichtversieringen vormen een lichtend pad in bijna honderd winkelstraten in het hart van Brussel. Vijf nieuwe wijken trekken de aandacht: het Ilot Sacré met zijn vermaarde Beenhouwersstraat, de Lemonnierlaan en het Anneessensplein, de Stalingradlaan met het Rouppeplein, de trendy Vlaamsesteenweg en natuurlijk de Hoogstraat en de Kapellemarkt.

Op laatstgenoemde locatie komt The Maze, een lichtgevend labyrint waarin jong en oud eindeloos verloren kunnen lopen! Het is meteen een première voor Brussel.

The Maze, lichtgevend labyrint

Met 36 panelen van acrylglas van 2,50 m hoog prikkelt ‘The Maze’ voorbijgangers om uit hun comfortzone te treden en zich in een 100 m² groot doolhof met weergaloze vormen en kleuren te wagen. In het driehoekige ontwerp worden de lichtstralen eindeloos weerkaatst en veranderen ze van kleur zonder enige aanwijsbare logica …

Alle zintuigen staan op scherp!

Praktische info

• Adres: Kapellemarkt (metro Centraal Station)
• Tarief : Gratis
• Van 22.11.2017 tot 07.01.2018
• Van 11.00 tot 01h00 u.

Editie 2017 van de ‘Feestelijk verlichte winkels’ wordt ingehuldigd op woensdag 22 november. Afspraak om 17.30 u. in de Leopoldstraat (achter de Muntschouwburg).

Feestelijk verlichte winkels
The Maze

Free Shopping Bus – in Winterpret halte

Beleef de winkels in het Brussels stadscentrum eens anders

De Free Shopping Bussen zijn 100% elektrische en gratis shuttlebussen die bezoekers vervoert naar de verschillende handelswijken in het Brussels stadscentrum. De bussen rijden elke vrijdag en zaterdag van 11u tot 18u, en elke eerste zondag van de maand van 12u tot 18u. Passagiers kunnen op- en afstappen aan de haltes: Dansaert, Sint-Jakob, Nieuwstraat, Grote Markt, Koningsplein, Louiza, Zavel. Tijdens de Winter Pret, zal een extra halte bij het Big Wheel (25, Varkensmarkt) beschikbaar zijn tot 31/12/2017.

Meer info op: : www.freeshoppingbus.be

Free Shopping Bus
Free Shopping Bus

Andere informatie

Feestelijke lichtstoet

Betoverende lichtinstallaties

De Showcase