De stad in de kijker is Tirana

Albanië en de Balkan hebben door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de evolutie van de beschaving, culturen en tradities. In de loop der eeuwen volgden de volkeren elkaar op: prehistorische stammen, Grieken, Romeinen, Barbaren, Byzantijnen, kruisvaarders, Ottomanen … Albanië ligt op het kruispunt tussen Oost en West en herbergt een schat aan wonderen die smeken om ontdekt te worden.

De geschiedenis liet er haar sporen achter, maar het is ook geografisch een land met vele facetten: naast bergen met pieken tot 2500 m is er ook een kustlijn van 450 km met een heldere zee, zandstranden, dennenbossen, lagunes … en verder ook steile kliffen en kleine kreekjes. De ‘Albanese Riviera’ is erg geliefd omwille van zijn strandclubs, discotheken en lekkere restaurants.

Sportievelingen komen ruim aan hun trekken in dit verrassende land: mountainbiken, diepzeeduiken, canyoning, rafting, paardrijden, klimmen … en natuurlijk ook wintersporten, trekking enz. zitten in het aanbod.

De hoofdstad Tirana is een aangename, veilige stad met een rijke geschiedenis. Er zijn heel wat musea, een opera, interessante wandelingen, galerijen en parken. Met een waaier aan

restaurants, cafés en clubs biedt de stad ook een zinderend nachtleven.

Al die troeven maken van dit land een uitgelezen toeristische bestemming, gemakkelijk bereikbaar bovendien!

In het Albanese dorp in de Zwarte Toren wachten de bezoeker tal van verrassingen in een onvergetelijk warme sfeer!

Tirana - Albanie

Andere informatie

Mongolië