De stad in de kijker is Tirana

Albanië en de Balkan hebben door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de evolutie van de beschaving, culturen en tradities. In de loop der eeuwen volgden de volkeren elkaar op: prehistorische stammen, Grieken, Romeinen, Barbaren, Byzantijnen, kruisvaarders, Ottomanen … Albanië ligt op het kruispunt tussen Oost en West en herbergt een schat aan wonderen die smeken om ontdekt te worden.

De geschiedenis liet er haar sporen achter, maar het is ook geografisch een land met vele facetten: naast bergen met pieken tot 2500 m is er ook een kustlijn van 450 km met een heldere zee, zandstranden, dennenbossen, lagunes … en verder ook steile kliffen en kleine kreekjes. De ‘Albanese Riviera’ is erg geliefd omwille van zijn strandclubs, discotheken en lekkere restaurants.

Sportievelingen komen ruim aan hun trekken in dit verrassende land: mountainbiken, diepzeeduiken, canyoning, rafting, paardrijden, klimmen … en natuurlijk ook wintersporten, trekking enz. zitten in het aanbod.

De hoofdstad Tirana is een aangename, veilige stad met een rijke geschiedenis. Er zijn heel wat musea, een opera, interessante wandelingen, galerijen en parken. Met een waaier aan

restaurants, cafés en clubs biedt de stad ook een zinderend nachtleven.

Al die troeven maken van dit land een uitgelezen toeristische bestemming, gemakkelijk bereikbaar bovendien!

In het Albanese dorp in de Zwarte Toren wachten de bezoeker tal van verrassingen in een onvergetelijk warme sfeer!

Programma

Zin om iets nieuws te ontdekken? Om je te verdiepen in andere zeden en gewoonten? Dat kan, tijdens de eindejaarsperiode in Brussel! Winterpret laat ons immers kennismaken met entertainment en specialiteiten uit Albanië. Als eregast laat de stad Tirana haar grootste muzikale en artistieke talenten overkomen, speciaal om ons te vermaken. Mis het niet, in de Zwarte Toren!

  • 23 december 19.00 u.

Laat je opnieuw meevoeren door de aanstekelijke muziekgroep Mulosi. Deze muzikanten staan altijd klaar om iedereen te verbazen!

  • 27 december 19.00 u.

Een Albanese dj vrolijkt het dorp op. Een muzikale ontdekking – niet te missen!

  • 28 december 19.00 u.

Een Albanese dj brengt het dorp tot leven met dansmuziek uit de Balkan.

  • 30 december 19.00 u.

Afspraak in de Zwarte Toren voor een spetterende finale. Mulosi kuq e zi, Vatra en Gjinaj verzorgen er een kleurrijk dans- en muziekspektakel!

Tirana - Albanie

Andere informatie

Mongolië