Personen met beperkte mobiliteit verdienen extra aandacht

Reeds meerdere jaren besteedt de Stad Brussel extra aandacht aan personen met beperkte mobiliteit en doet zij al het mogelijke om hen optimaal toegang te verschaffen tot het volledige terrein van Winterpret.

Op het Muntplein wordt er op en buiten het ijs een speciale toegang tot de schaatsbaan ingericht, eveneens makkelijk bereikbaar via het metrostation De Brouckère en de Interparkings Schildknaap en Munt, beide uitgerust met liften en parkeerplaatsen voor personen met beperkte.
Deze voorbehouden toegang bevindt zich aan de voorkant van de schaatsbaan, voor de ingang van de schouwburg, met het herkenbare symbool. Sinds enkele jaren worden er langs het traject ook planken gelegd om de verplaatsing, in Vismet en Muntplein voor rolstoelgebruikers te vergemakkelijken.

Alle toiletten zijn vlot toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

PMR

In het midden van de Vismarkt en Muntplein zullen er tafels worden geplaatst die zijn afgestemd op rolstoelgebruikers. In de omgeving van de Brandhoutkaai zullen er enkele parkeerplaatsen worden voorbehouden voor gehandicapten, met het herkenbare symbool. In het reuzenrad is er een speciale cabine, aangepast voor rolstoelgebruikers. Elektriciteitskabels op het traject zullen worden afgedekt en aangepast om het rolstoelverkeer vlot te laten verlopen.

Personen met beperkte mobiliteit die Winterpret willen bezoeken raden wij aan om het openbaar vervoer te gebruiken en af te stappen in metrohalte Sint-Katelijne (lijnen 1 en 5), waar er liften zijn.

Uw mening telt voor ons! Voor meer info:

Andere informatie

Eco-Mobiliteit

Toegangs- en mobiliteitsplan

Fietsverenigingen