Finland doet het hart van Brussel nog sneller slaan in 2018

De zuivere lucht van het hoge Noorden is in 2018 te merken op Winterpret: Finland toont zijn charmes in een warme sfeer.

Er zijn veel redenen om verliefd te worden op Finland en de Finnen, van wie wordt gezegd dat ze de gelukkigste mensen van de wereld zijn. In dit magische land van de duizend meren is de natuur de onbetwiste koningin met haar noorderlicht dat de hemel doet oplichten. De sneeuw in de winter trekt heel wat reizigers aan, maar alle vier de vier seizoenen hebben onmiskenbare charmes. De landschappen zijn adembenemend op elk moment van het jaar!

Vijf weken lang zal de regio Kainuu het land vertegenwoordigen in de Ortsstraat, die uitgeeft op het Beursplein.

Een microhuisje van hout, niet groter dan een parkeerplaats, wordt zeker één van de hoofdattracties van het dorp. In het ‘Huis van de Stilte’, bedacht door het architectenbureau Casagrande Laboratory, kunnen bezoekers een virtuele reis maken in de volle natuur, meer specifiek het Hossa National Park.

Verder zijn er ook vuurkorven, een tent uit Lapland, Kerstbomen, muziek, delicatessen en lokale ambachtelijke producten… en vanaf 8 december komt de echte Kerstman op bezoek. Want dat hij uit Finland komt, dat staat vast. De verlichting en de kleuren op de Kerstmarkt van Brussel zijn ook voor hem onweerstaanbaar! Deze VIP-genodigde zal opvallen door een originele versiering en tal van verrassingen.

Tijdens het weekend vullen we het programma aan met muzikale animaties. Zo zullen bezoekers typisch Finse instrumenten, zoals de ‘kantele’, kunnen ontdekken, maar ook de fameuze Finse tango kunnen dansen, een spetterende variant van de originele uit Argentinië die zeker tal van nieuwkomers zal verleiden: wie niet waagt, blijft maagd!

Facebook and Instagram

https://www.kainuunliitto.fi

plaisirs-dhiver-celebrated-country-1280