Een betoverend klank- en lichtspel 2018

Hauskaa joulua!

Tijdens het klank- en lichtspel van dit jaar wordt de majestueuze Grote Markt omgeven door dansend noorderlicht. Laat je onderdompelen in een sprookje, geïnspireerd op Finland, het land dat dit jaar in de kijker staat op Winterpret. Voel de wind, de sneeuw en de warmte van een kampvuur op de grote vlakten van Lapland en hoor het geluid van mythische wezens rond jou. Fijne feesten 2018! Ihastuttava!

Creation: Magic Monkey (www.magicmonkey.be), Daphné Delbeke & Marc Largent / Music : Charles & Chris de Moffarts / Lights : Jimmy Stas & Cédric Eestermans

magic-monkey-logo

Praktische informatie

Van 30.11.18 tot 06.01.19.
Duur: ongeveer 10 minuten.
Van maandag tot donderdag: van 17u tot 22u, om het uur.
Vrijdag, zaterdag en zondag: van 17u tot 22u30, om het half uur.
Uitzonderingen op maandag 24, dinsdag 25 en maandag 31 december: van 17u tot 18u.

plaisirs-dhiver-son-et-lumiere-1280

Northern lights

De bomen en de pleinen van de Kerstmarkt worden verlicht met ‘Noorderlicht’.

Omringd door takken vol dwarrelende sneeuw zal een 7,50m hoge, majestueuze boom van ijs met zilver-fonkelende takken het middelpunt van de belangstelling zijn en zal deze tevens een schuilplaats voor de bezoekers vormen.

De zogenaamde ‘Zwarte Toren’, achter de Sint-Katelijnekerk, wordt voor de gelegenheid in het wit getooid. Er komen twee lichtbogen, zevenentwintig libellen van ijs op de hoek van het plein, een podium met het allure van een kleine iglo voor de koren en een Mongoolse yoert.

Licht- en feeststoeten

Er zijn schitterende lichtparades gepland in de straten van het stadscentrum. Deze lichtstoeten komen voorbij de Beurs, de Grote Markt, de Munt, Sint-Katelijne en de Vismet. Ze bieden een bijzonder en poëtisch intermezzo aan verwonderde bezoekers die de weelde van de Kerstmarkt komen ontdekken.

Praktische informatie

Alle zaterdagen, van 18u tot 20u:

08.12: Les Notolychnus door het Gezelschap Dro-lig
15.12: Mariage Fantastique door Theater Tol
22.12: The White Wings door Close act
29.12: Le Carrosse-cœur
05.01: The Arcadians door Contraband

plaisirs-dhiver-deambulations-lumineuses-1280