Een sfeervolle kerstmarkt 2018

De Kerstmarkt van Winterpret 2018, in het centrum van Brussel, is de perfecte mix van traditie en moderne inbreng. In het stadscentrum staan er vijf weken lang 250 houten chalets: de gedroomde gelegenheid om onze mooie hoofdstad in de winter te (her)ontdekken.

Het zijn schatkamers met oog- en tongstrelende parels: je kan er specialiteiten uit de hele wereld proeven en je vindt er het originele geschenk voor anderen of voor jezelf. De feeërieke verlichting ‘s avonds, de kleurrijke versieringen en een warme sfeer zorgen voor magische momenten samen die jeugdherinneringen oproepen.

Facebook and Instagram

www.stcath.be

plaisirs-dhiver-marche-de-noel-1280

plaisirs-dhiver-marche-de-noel-1280-02

De Zwarte Toren

De ‘Zwarte Toren’ achter de Sint-Katelijnkerk is één van de best bewaarde overblijfselen van de eerste omwalling van Brussel gebouwd in het begin van de 13e eeuw. Op deze plaats komt een echt klein dorp, ondertussen een niet te missen halte op Winterpret.

Québec heeft er meerdere chalets, met bereidingen op basis van ahorn en andere, typische producten met een ongeëvenaarde smaak, zoals onder andere de legendarische Poutine.
Op deze betoverende locatie staan ook enkele Mongoolse handelaars die, na het succes van vorig jaar in het kader van het gastland, hun culinaire specialiteiten en artisanale producten aanbieden in een prachtige yoert.

Op het mooie plein voor de toren komt een podium in de vorm van een iglo waar koren de magie van de plek nog zullen vergroten met hun gezang.

Het Muntplein

In 2017 trok de specifieke sfeer op het Muntplein heel wat volk. Bezoekers zullen dus hetzelfde dorp herkennen na wat shopping in de buurt. Op de overdekte terrassen kunnen ze in alle comfort iets drinken of eten.
Met een leuk zicht op de schaatsbaan en aanstekelijke muziek.
Het Muntplein verandert vijf weken lang van een drukke doorgang in een klein dorp waar het goed is om de flaneren.

plaisirs-dhiver-place-de-la-monnaie-1280
plaisirs-dhiver-place-de-la-monnaie-1280-02

Een kwaliteitslabel

Het label voor ambachtslui-producenten is ook een herkenningspunt geworden voor de bezoekers. Handelaars met een label brengen hun knowhow en passie met hun mooiste realisaties.

De overdekte terrassen

De overdekte terrassen vormen het ontmoetingspunt op het parcours. In deze beschermde, ingerichte, verlichte en verwarmde ruimtes kunnen bezoekers rustig zitten en bekomen.

Herbruikbare bekers

De Stad Brussel en de organisatoren maken duidelijk hun wens kenbaar om het volume afval, veroorzaakt door Winterpret, te verminderen en zo het evenement in het algemeen netter te maken.
Het systeem van herbruikbare bekers wordt opnieuw ingevoerd in samenwerking met Ecocup: wijnglazen, champagnefluiten en andere glazen worden vervangen door herbruikbare bekers. Voor elke beker wordt een waarborg van 1€ gevraagd.

Netheid, een grote uitdaging voor de Stad Brussel en de organisatoren

Er zijn containers voorzien op het Muntplein, langs de Beurs en de site Bruxella 1238 en niet ver van een metrostation aan de Vismet voor afval van de handelaars. Ze worden één tot twee maal per dag geledigd.
De zone van de activiteiten wordt elke dag schoongemaakt door gemechaniseerde ploegen.
De zones van de Grote Markt, Beurs en Vismet worden gelijktijdig schoongemaakt, vanaf 6u30.
Zodra de site schoongemaakt is en de chalets open zijn, nemen stappende teams het over om voor het onderhoud van de site te zorgen en de openbare vuilnisbakken te ledigen.
In de week is een aanwezigheid gegarandeerd tot 20u00. In het weekend staan de schoonmaakploegen paraat tot 22u00.