marche-de-noel
ABOUT

Kerstmarkt

De kerstmarkt van Winterpret in het hartje van Brussel is een van de populairste in Europa en biedt een perfect evenwicht tussen traditie en moderniteit (bron: European Best Destination, European Best Christmas Market).

Vijf weken lang zullen in 225 chalets schatten te vinden zijn die uw ogen en uw smaakpapillen in vervoering zullen brengen. U kunt er keukens van over de hele wereld proeven en cadeautjes kopen voor uzelf of voor iemand anders.

Als de avond valt, wordt de markt nog feeërieker dankzij alle lichtjes en versieringen – voor een moment van pure magie.

Beurs

Komende van de Grote Markt zijn de chalets in de Henri Mausstraat al een voorbode van de chalets die voor de Beurs staan.

Dit mooie, onlangs gerenoveerde plein, is opnieuw opgenomen in het parcours van Winterpret – opgeluisterd door een prachtige verlichte ster waaronder de bezoekers allerlei lekkernijen kunnen vinden.

Muntplein

Dit jaar wordt het prachtige Muntplein tot 9 januari omgetoverd tot après-skidorp jusqu’au 9 janvier.
Niet te missen!

Brouckereplein

Op dit plein dat jaren geleden werd omgevormd tot een voetgangerszone, komen de schaatspiste en tal van chalets en overdekte terrassen om een gezellig minidorp tot leven te wekken.

Zwarte toren

Achter de Sint-Katelijnekerk, aan de Zwarte Toren, ligt een heus dorpje: een niet te missen halte van Winterpret.

Quebec staat er in de schijnwerpers met bereidingen op basis van ahornsiroop en andere typische producten met een onnavolgbare smaak.

De zangkoren van Winter Vox volgen elkaar op en versterken zo de magie van deze plek die wordt beschouwd als een verborgen parel.

Overdekte gemeenschappelijke terrassen

Ze vormen de ontmoetingsplaats op het parcours, met beschermde, uitgeruste en verlichte zones om de bezoekers een bevoorrecht moment te bieden.

Pavillon Stella

Het Stella Paviljoen, gelegen aan de Vismet, verwelkomt u in een gezellige sfeer om van dit Belgische bier te proeven tijdens een absoluut in te plannen bezoek.

Kwaliteitslabel

Vierentwintig ambachtslieden die hun knowhow en passie zullen tonen door hun mooiste creaties te presenteren, kunnen dit label voorleggen dat de duurzame aanpak van de Stad belichaamt.