The Dome

Ontmoetingen en een ontdekkingsreis

The Dome, de immersieve hightech installatie op 360°, waar vorig jaar kortspeelfilms en diverse voorstellingen werden vertoond, kende een groot succes. Dit heeft de Stad Brussel aangespoord om het avontuur over te doen met de bedoeling een heel heterogeen publiek te bereiken dankzij een nog ruimer en gevarieerd programma. Het is een ontmoetingsplaats waar je heel wat kan ontdekken.
Gezinnen en kinderen, amateurs en professionals van digitale kunsten, Brusselse culturele spelers en kunstenaars… Iedereen vindt er zijn gading.

The Dome, bestaande uit twee koepels met een verschillende grootte, staat op het Muntplein.
Een structuur van 14 meter diameter en 8 meter hoog op 150 m2 biedt plaats aan nieuwe technologieën waarmee de Belgische en internationale knowhow in de kijker wordt gesteld. Het publiek kan er genieten van verschillende immersieve voorstellingen, en dit in comfortabele poefs op de grond.

Toeschouwers komen binnen via een eerste, meer cosy koepel met een gedempt decor van zetels, tapijten en planten en waar ze iets warms kunnen drinken na de sessie.

De programmering richt zich tot alle doelgroepen:
kinderen krijgen er educatieve en ludieke tekenfilms over thema’s als milieu, dieren, wetenschappen enz., een Sinterklaasfeest, evenals ATELIER 360° ontwikkeld door MUS-E(*) in de vorm van initiaties digitale kunsten.
Er worden ook workshops georganiseerd voor scholen, in samenwerking met het European Union Space Programme(**), dankzij het project Copernicus, het Europese programma voor aardobservatie.
Voor jongeren en volwassenen brengt The Dome immersieve documentaires, fictiefilms en auteursfilms.
Het is ook sterk gericht op de samenwerking met verschillende internationale festivals. Met een verzorgd programma betoont het eer aan het beste op het gebied van 360° technologie in Europa:
– het Jena Fulldome Festival (Duitsland) brengt de winnende films van haar laatste editie
– de Berliner Festspiele (Duitsland) stelt de samenwerking in de kijker tussen experimentele elektronische artiesten en beeldende kunstenaars.

Op vrijdag- en zaterdagavond komen Brusselse en internationale talenten hun kunsten en praktijken tonen in live voorstellingen.

Op momenten dat er geen activiteiten zijn gepland in The Dome, kunnen bezoekers bovendien schitterende satellietbeelden van de Aarde bekijken, aangeboden door het European Union Space Programme(**).

Een megafeest in The Dome voor de komst van Sinterklaas!

Op woensdag 4 december wordt van 14 tot 18 u. in The Dome een onvergetelijk feest gegeven voor alle kinderen! Aan de vooravond van Sinterklaas: een heerlijk vieruurtje voor de kinderen met wafels, pannenkoeken, warme chocolademelk, snoep… Animaties en een DJ laten hen de hele namiddag spelen en dansen met de buitengewone deelname van de Grote Sint.

Info
The Dome, Muntplein. Toegankelijk voor alle leeftijden.
Prijs

• Projecties voor kinderen < 12 jaar: 5€ (geen reservering)
• Projecties < 12 jaar en voorstellingen: 10€ (geen reservering)
• Workshops voor kinderen, initiaties digitale kunsten (8 tot 12 jaar) : 12 €
• Workshops voor scholen, initiaties digitale kunsten (8 tot 12 jaar): 8€/kind, groepen van 20 kinderen en hun begeleider : 200€
• Workshops voor scholen Copernicus (8 tot 12 jaar) : groepen van 25 kinderen en hun begeleider : gratis

Voor de workshops is reservatie verplicht : – 02/318.64.70.
Alle info op www.plaisirsdhiver.be

(*) MUS-E is een tweetalig platform waarmee artiesten hun praktijken onder meer binnen het bereik van kinderen brengen. Meer info op www.mus-e.be.
(**) Het EU ruimteprogramma zorgt voor oplossingen om globale uitdagingen aan te gaan zoals duurzaamheid, klimaatverandering, veiligheid, noodgevallen en mobiliteit. De toonaangevende ruimteprogramma’s van de EU (Copernicus, Galileo en Egnos) spelen een sleutelrol in de activiteiten van ons dagelijks leven dankzij innovatieve diensten die voldoen aan de behoeften van burgers wereldwijd.

Tickets