‘De Bike Parade’ opent de feestelijkheden tijdens een feeërieke INHULDIGING!

Op vrijdag 30 november geeft de inhuldigingsshow van Winterpret een voorsmaakje van het evenement van het jaar 2019, zijnde de Grote Start van de Ronde van Frankrijk die plaatsvindt in Brussel om de 50 jaar te vieren van de overwinning van Eddy Merckx op de Grote Tour. De ‘Bike Parade’ wordt een mix van dansen, geïnspireerd op sprookjes, en wonderbaarlijke creaties op de fiets die groot en klein doen dromen. Personages zullen van de Grote Markt tot het reuzenrad, als een sierlijk stadsballet, rondzwieren in een feeërieke en tijdloze dans.
Het stadscentrum wordt het decor van een droom die vervliegt naarmate de optocht vordert.

Spektakel gecreëerd door het Gezelschap Theater Tol – www.theatertol.com

Praktische informatie

Op vrijdag 30 november, afspraak op de Grote Markt vanaf 17u.

plaisirs-dhiver-bike-parade-800

Winter Vox, zang in de stad.

Wat zou Kerstmis zijn zonder de koren die hun sfeerliederen doen weerklinken? Voor de derde opeenvolgende keer vertolken koren en zanggroepen de ziel van Kerstmis in het hart van de stad. ‘Bozar Music’, ’Koor en Stem’ en ‘À Cœur Joie’ bundelen hun krachten op Winterpret om stem te geven aan het project ‘Winter Vox’. Van Christmas Carols- tot Gospeltradities, via het kerklied en Pop: het programma is veelbelovend en gevarieerd. Er zullen ook momenten van samenzang worden gehouden voor het publiek.

Praktische informatie

Wekelijkse afspraak aan de zogenaamde ‘Zwarte toren’, achter de Sint-Katelijnekerk:
Op zaterdagen en zondagen van 14 tot 18u.

plaisirs-dhiver-winter-vox-1280

Het Leffe-paviljoen, een must voor de liefhebbers!

Leffe verwelkomt je in het hart van Winterpret om de verschillende variëteiten van dit unieke bier te proeven, in een warme sfeer. Je krijgt de gelegenheid om het hele gamma van de bekende brouwerij te ontdekken en meer te leren over de oorsprong van Leffe en over het brouwproces, het resultaat van een unieke erfenis en passie van de brouwers.
Bovendien heeft Leffe verrassingen in petto voor nieuwsgierige bezoekers van Winterpret!

plaisirs-dhiver-pavillon-leffe-1280-02

Wereld Aids Dag – zaterdag 01.12.2018

Het preventieplatform AIDS en partners zetten zich nogmaals in ter gelegenheid van de Wereld Aids Dag.
Er zullen rode lintjes en voorbehoedsmiddelen worden uitgedeeld op Winterpret om eraan te herinneren dat de strijd tegen AIDS meer dan ooit een prioriteit blijft aangezien er in België elke dag 3 personen seropositief worden bevonden.

Op 1 december, van 14u tot 19u30, organiseert de vereniging ook een feestelijk evenement op de Kiekenmarkt: Braziliaanse percussie, goochelen, bowling tegen de SOA’s in een reuzencondoom, profielfoto’s, gratis HIV opsporing… en, om 18u, een ongelooflijke DJ set van Todiefor!

Ook het Zero Discriminatie project wordt opgestart. De uitdaging is een maximum aantal foto’s te verzamelen van handen die een nul vormen omdat elke persoon met het HIV virus recht heeft op een leven zonder discriminatie. Afspraak op www.zero-discrimination.be om een foto te posten (al dan niet anoniem) op Facebook, Instagram of op de site, in de fotogalerij. Elke deelname telt voor een wereld met Zero discriminatie!

Meer info op www.preventionsida.org.

journee-mondiale-de-la-lutte-contre-le-sida-800

Make-A-Wish

De missie van Make-A-Wish Belgium South is de wensen van zwaar zieke kinderen te realiseren om hen hoop, kracht en vreugde te geven. Ze doet dit traditiegetrouw en gesteund door haar jarenlange ervaring, Aan de schitterende Kerstboom op de Grote Markt kan je een magische ster kopen om er een wens of een droom op te schrijven.

Zo help je een wens waar te maken van één van de kleine prinsen en prinsessen voor wie het leven geen lachertje is. En je steunt hun inspanningen om de behandelingen dapper te doorstaan!

Praktische informatie

Grote Markt, zaterdag 15.12 van 11u tot 21u en zondag 16.12 van 11u tot 18u.
Make-A-Wish Belgium South
02/420.22.24