culture

Cultuur

ABOUT

Cultuur

U hoeft zich geen (winter)pret te ontzeggen, want tijdens deze vijf weken kunt u ook genieten van het zeer rijke culturele aanbod in het stadscentrum.

Museum van de Stad Brussel

  • Museum van de Stad Brussel – Broodhuis, Grote Markt

Het Museum van de Stad nodigt u uit om de woelige en boeiende geschiedenis van Brussel te ontdekken. Meesterwerken uit de schilder- en beeldhouwkunst, een maquette van de Stad in de 13e eeuw, uitzonderlijke wandtapijten… En het is ook hier dat u het echte standbeeld van Manneken-Pis kunt bewonderen!

Info:

Van dinsdag tot zondag van 10u tot 17u.
gesloten op maandag, 25.12 en op 01.01.

Meer info:
www.museedelavilledebruxelles.brussels</a

Garderobe van Manneken-pis

  • Eikstraat 19, 1000 Brussel

Manneken-Pis is de grootste ster van Brussel! Zijn originele standbeeld wordt bewaard in het Museum van de Stad Brussel.

Dit is het enige standbeeld ter wereld met een kleerkast met meer dan 1000 kostuums. Op de tentoonstelling kunt u bijna 150 uitzonderlijke kostuums ontdekken die afkomstig zijn van over de hele wereld en gerangschikt zijn per thema.

Dit jaar wordt een etalage gewijd aan vijf kostuums die het ketje van de hoofdstad draagt tijdens zijn reizen.

Info:

Gesloten op maandag, op 25.12 en op 01.01.

Centrale

De tentoonstelling La Vie matérielle is een dialoog tussen twaalf Italiaanse en Belgische kunstenaressen, met als thema de link tussen kunst en het leven.

Ze exploreert en verbindt artistieke parcours en persoonlijke belevingen.
Door organische materialen en alledaagse voorwerpen te hergebruiken en te vervormen en ze een nieuwe invulling te geven, dichten de kunstenaressen de kloof tussen de kunstdisciplines.

Deze uiterst diverse werken (assemblages, video’s, tekeningen, sculpturen, installaties) vermengen het voltooide en het onvoltooide, het weten en het aanvoelen.

Info:

Van 09.12.2021 tot 13.03.2022.

Een samenwerking tussen Palazzo Magnani (Reggio Emilia, Italië) en de CENTRALE for contemporary art (Brussel)

www.centrale.brussels

Mode en Kant museum

"Brussels Touch"

  • Violetstraat 12 – 1000 Brussel

Echte Brusselaars, ontwerpers die hier tijdelijk zijn voor hun studie of een boetiek uitbaten dompelen zich onder in onze unieke Stad om nieuwe horizonten te verkennen. Deze bijzondere tentoonstelling nodigt u uit om de invloed van Brussel op de hedendaagse mode te ontdekken, van de jaren tachtig tot vandaag, via het talent van 33 ontwerpers.

Info:

tot 15 mei 2022

Van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 u. Gesloten op maandag, op 25/12 en op 01/01.

www.museemodeetdentelle.brussels

Cinemamed

21e "festival cinéma méditerranéen de Bruxelles"

  • Cinema Palace, Cinema Aventure en Bozar

Voor de 21e editie maakt Cinemamed een afspraak met zijn publiek in Cinema Palace, Cinema Aventure en Bozar. Er wordt ook een selectie films online aangeboden op het Sooner-platform.

In deze editie ligt de nadruk op de vastberadenheid van de jeugd, de rol van de vrouw en de mentaliteitsveranderingen in de samenleving.

Cinemamed promoot het samenleven, multiculturaliteit en ontmoetingen.

Info:

van 02 tot 11/12

www.cinemamed.be

Expo "Witches"

  • Vanderborght gebouw

Deze tentoonstelling is een artistieke, culturele, historische en sociale evocatie van de figuur van de heks, door de eeuwen heen, via de realiteit en de voorstellingen van het einde van de middeleeuwen tot de huidige feministische bewegingen.

Info:

Van woensdag tot maandag (gesloten op dinsdag) van 10 tot 18 u. (laatste toegang om 17 u.) – Gesloten op 25.12 en 01.01.

Brussels Jazz Weekend

  • Nieuwe Graanmarkt

Tijdens een ommetje langs de mooie Nieuwe Graanmarkt kunt u genieten van een gezellig festival in de spiegeltent ‘Salon Perdu’. Van verslavende swing en lindy hop op live muziek (op vrijdag) tot de grote namen van de Belgische jazzscene en experimentele jazz (op zaterdag en zondag): een rijk programma!

Info:

10, 11 en 12 december

Gratis, inschrijving verplicht via brusselsjazzweekend.be