mobilite

Mobiliteit

mobilite-train

Trein: www.belgiantrain.be
Het is sterk aangeraden de trein te nemen om naar het evenement te komen, aangezien het Station Brussel-Centraal in het hartje van het evenement ligt.Boek je ticket handig online via www.belgiantrain.be

mobilite-metro
Openbaar vervoer: Plan je route hier of via www.belgiantrain.be U kunt het evenement vlot bereiken vanaf de metrohaltes Centraal Station, Beurs, De Brouckère en Graaf van Vlaanderen via metrolijnen
1
en
5
en trams
3
en
4
.
mobilite-velo

Fiets: de gemakkelijkste en erg flexibele vervoerswijze.
Gratis en beveiligde parkings beschikbaar in de metrostations Beurs en De Brouckère en www.cycloparking.brussels.
Opgelet! Toegang met de fiets in de metro voor een beperkt aantal reizigers.

 

Bewaakte en gratis buitenparking beschikbaar aan de Varkensmarkt en op het Albertinaplein. Je GSM nummer is je toegangssleutel, de fietsparking is elke dag open tijdens de openingsuren van winterpret. Geen zorgen over een app, die is niet nodig en je gegevens worden GDPR-proof verwerkt.

mobilite-travaux

Micro-mobiliteit biedt een oplossing voor je last mile of lokale verplaatsingen: mobiliteit.brussels. Respecteer de regelgeving en parkeer bij voorkeur in de daarvoor voorziene zones.

Respecteer andere weggebruikers en pas je snelheid aan.

mobilite-voiture

Bovenstaand uitgebreid aanbod aan alternatieven past niet voor u? Winterpret is ook bereikbaar met de auto, hou rekening met drukt en check de verkeerssituatie hier:

De hoofdstad bouwt aan de toekomst met enkele grote werven op invalswegen, hou rekening met verhoogde drukte aan het zuidstation en sainctelette

mobilite-p-r
Gebruik je favoriete navigatiesoftware richting Park & Ride Ceria of Kraainem . Voor € 3 en gratis in het weekend tijdens de periode van Winterpret, op slechts twintig minuten afstand met de metro. parkandride.brussels
mobilite-interparking
Aangezien de parkeerplaatsen op straat in de Sint-Katelijne wijk deel uitmaken van een evenementenparkeerzone (€ 10/uur), is het ten zeerste aangeraden uw voertuig te parkeren in een Interparking:
Parking Loi

Zone Rogier
• Parkings Kruidtuin
City 2
Passage 44 of Rogier

Zone 2 Poorten
• Parkings Guldenvlies
2 Poorten en Tussen Twee Poorten

Alle parkings van de stad op een kaart : https://data.parking.brussels/mapviewer/

 

“Pcard+ Brussels”: toegang tot alle Interparkings in Brussel, om de wachtrijen aan de kassa’s te vermijden en om de parkings 24/24, 7/7 in en uit te rijden. Deze kaart geeft recht op € 15 parkeerkrediet + een cadeaubon van € 15, te besteden in de deelnemende Brusselse winkels.
Gratis inschrijving op: brussels.pcard.be

 

Zone rond de Vismet: beperkt toegankelijke zone tijdens de spitsuren: elke vrijdag, zaterdag en zondag van 16 tot 23 uur. Alleen toegankelijk voor buurtbewoners, handelaars en personen met beperkte mobiliteit, dankzij twee filterzones.

 

Twee Kiss and Ride-zones om afgezet of opgehaald te worden. De drop-off- en pick-up-mogelijkheid zijn bedoeld om iemand die ter plaatse moet zijn snel te laten in- of uitstappen.

Sint-Katelijneplein 31 – 1000 Brussel

Brandhoutkaai 65 – 1000 Brussel

Een gedetailleerd overzicht van de maatregelen voor buurtbewoners hier te bekijken.


Om de mobiliteit op en rond winterpret goed te kunnen evalueren is er een enquete beschikbaar via : google forms. Deze enquete is volledig anoniem.