Mobiliteit

Om tijdens Winterpret naar het stadscentrum te komen raadt de Stad Brussel ten zeerste het gebruik van metro en trams, trein en fiets aan. Overdekte en beveiligde parkeerplaatsen zijn beschikbaar in de metrostations Beurs en De Brouckère.
Alle info vind je op www.cycloparking.brussels
Fietsen, steps of scooters huren kan via de diverse sites of app’s Villo!, Blue Bike, Swapfiets, Billy, Jump, Lime, Dott, Scooty, Poppy, Felyx… waarmee het mogelijk is te parkeren in de nabijheid van de Kerstmarkt (niet op de markt).

De MIVB vraagt om het liefst metro’s 1 en 5 (stations Sint-Katelijne, De Brouckère, Centraal station) en trams 3 en 4 (stations Beurs, De Brouckère) te nemen.
Daarvoor zijn de site www.stib-mivb.be en de nieuwe app beschikbaar.

Tijdens het weekend van 14 en 15 december, en elke dag van de kerstvakantie (21/12 > 05/01) kan je met de NMBS genieten van de magie van de winter dankzij de Happy Ticket promo : reis heen en terug, overal in België voor slechts 10€. U vindt alle info terug op www.belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcards/promotion/happy-ticket
Tot dan wordt het weekendbiljet aangeboden: je krijgt een korting van 50% op de prijs van het Standaardbiljet voor een heen/terugrit per trein. Info op www.belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcards/weekend-ticket

Heb je toch een wagen nodig hebt om naar Winterpret te komen? Dan is het aangeraden te parkeren in de omgeving; info over deze parkeerplaatsen staat op de site www.parkandride.brussels.
De beschikbare parkeerplaatsen in het centrum van Brussel komen op de sites www.bruxelles.be/parkings en www.parking.brussels.

Om je gemakkelijker te verplaatsen in het stadscentrum, kan je het plan hier downloaden.

Een interactief plan van Winterpret en de nabije omgeving is ter beschikking.