Mobiliteit

Om tijdens Winterpret naar het stadscentrum te komen raadt de Stad Brussel ten zeerste het gebruik van metro en trams, trein en fiets aan. Overdekte en beveiligde parkeerplaatsen zijn beschikbaar in de metrostations Beurs en De Brouckère.
Alle info vind je op www.cycloparking.brussels
Fietsen, steps of scooters huren kan via de diverse sites of app’s Villo!, Blue Bike, Swapfiets, Billy, Jump, Lime, Dott, Scooty, Poppy, Felyx… waarmee het mogelijk is te parkeren in de nabijheid van de Kerstmarkt (niet op de markt).

De MIVB vraagt om het liefst metro’s 1 en 5 (stations Sint-Katelijne, De Brouckère, Centraal station) en trams 3 en 4 (stations Beurs, De Brouckère) te nemen.
Daarvoor zijn de site www.stib-mivb.be en de nieuwe app beschikbaar.

Vanaf 15.12 biedt de NMBS een nieuwe, voordelige formule. Meer info volgt half november. Tegen dan wordt een weekendbiljet aangeboden: je krijgt een korting van 50% op de prijs van het Standaardbiljet voor een heen/terugrit per trein. Info op www.belgiantrain.be/fr/tickets-and-railcards/weekend-ticket

Heb je toch een wagen nodig hebt om naar Winterpret te komen? Dan is het aangeraden te parkeren in de omgeving; info over deze parkeerplaatsen staat op de site www.parkandride.brussels.
De beschikbare parkeerplaatsen in het centrum van Brussel komen op de sites www.bruxelles.be/parkings en www.parking.brussels.