Personen met beperkte mobiliteit

Extra aandacht voor personen met beperkte mobiliteit

De Stad Brussel besteedt al enkele jaren specifiek aandacht aan personen met een beperkte mobiliteit en gebruikt verschillende middelen om ervoor te zorgen dat de hele site van Winterpret vlot toegankelijk is voor hen.
Alhoewel het gebruik van zekere metrostations bijstand vereisen, zijn de metrostations Beurs, De Brouckère en Sint-Katelijne, uitgerust met liften, zijn toegankelijk voor hen, net als de Interparking Schildknaap en Munt (met aangepaste parkeerplaatsen en liften).

De metrostations De Brouckère en Sint-Katelijne, uitgerust met liften, zijn toegankelijk voor hen, net als de Interparking Schildknaap en Munt (met aangepaste parkeerplaatsen).
In de omgeving van het Sint-Katelijneplein blijven alle parkeerplaatsen voor PBM behouden voor de hele duur van het evenement. Er worden twee extra plaatsen voorbehouden voor hen op de Varkensmarkt, dichtbij het reuzenrad.

Wat de voorzieningen betreft, alle toiletten langs het parcours van het evenement zijn ook vlot toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit en dit dankzij speciale hellingen op maat.
Vloeren en kabeldoorgangen worden aangepast voor vlottere verplaatsingen met een rolstoel.
Op het De Brouckèreplein is de schaatsbaan toegankelijk dankzij een helling aan de ingang.
Op het reuzenrad is een cabine, toegankelijk voor personen in een rolstoel, voorzien en er komen aangepaste tafels op de overdekte terrassen in het midden van Vismet.

plaisirs-dhiver-pmr-2019